Mengenai Kami

Mengenai Kami

Pengasas kami dilantik menjadi co-founder atau rakan kongsi bagi pengurusan sebuah syarikat import-eksport dan pengedaran produk Fast Moving Consumer Goods (FMCG) pada 2012.
Team kami berpengalaman di dalam sektor FMCG di mana kami menjadi pembekal kepada pasaraya besar seluruh negara. Antara pelanggan kami adalah 99 Speedmart, Mydin, KK Supermart, Giant dan banyak lagi. Kami banyak mempelajari selok belok operasi, lojistik, pembelian, trading term dan banyak lagi.
Team kami juga berpengalaman di dalam urusan import dan export. Mempunyai kenalan luas tentang pengilang-pengilang dalam dan luar negara. Pelbagai jenis kilang makanan dan minuman telah kami lawati di pelbagai negara. Oleh itu kami ingin mendapatkan produk yang paling berkualiti pada harga yang rendah bagi membantu golongan B40 membuat penjimatan perbelanjaan setiap bulan.
Tidak lupa juga pengalaman kami untuk eksport barang-barang keperluan asas ke luar negara. Kami juga pernah menerima beberapa konsigmen bagi mengeksport barang-barang keperluan asas Malaysia kepada tenaga kerja Malaysia yang berada di perantauan.
Berbekalkan dengan pengalaman luas ini, kami ingin mencurahkan kembali kepakaran kami kepada masyarakat dengan cara membekalkan barang keperluan asas pada harga paling rendah. Penjimatan yang kami sasarkan adalah sebanyak RM30 pada setiap kami pembelian pakej kami.
Kami yakin rakyat marhaen B40 layak mendapatkan barangan keperluan pada harga yang rendah. Kami akan membuat negosiasi terbaik setiap waktu bagi mendapatkan harga terendah demi manfaat B40 secara keseluruhannya.
Dengan sokongan padu dari anda, kita mampu membina gelombang ‘purchasing power’ yang tinggi dan membolehkan negosiasi terbaik dapat dilakukan kepada setiap pengilang atau pengeluar produk keperluan asas ini.

Visi

“Menjadi peneraju pembekal barang asas berpatutan Malaysia”

Misi

“Menjadi alternatif berkesan bagi menurunkan harga barang keperluan asas Malaysia”

Objektif kami

1. Menjadi suara B40 kepada pengilang dan pihak berwajib
2. Menjadi pembekal kepada produk asas pada harga berpatutan dan bekalan berterusan
3. Menawarkan penjimatan RM30 minima (dari harga pasaran) bagi setiap pakej yang ditawarkan

Pengasas kami :
Mukhlis Amir N. (BBA,MBA)

Assalamualaikum wrb,

Selamat datang ke BarangAsas.com 

Sebuah platform terbaru bagi membantu pengguna B40 seluruh negara bagi mendapatkan produk keperluan asas pada harga yang berpatutan.

Kami akan membantu anda untuk mendapatkan bekalan berterusan dan menawarkan penjimatan signifikan setiap pembelian pakej yang kami tawarkan.

Dengan sokongan padu anda, kami akan menjadi lebih kuat dan mampu mendapatkan perhatian/sokongan lebih ramai pihak bagi mencapai matlamat untuk menurunkan harga barang. 

Anda juga bukan sekadar menjimatkan kos pembelian barang berkenaan, anda juga jimat waktu kerana penghantaran dibuat terus ke lokasi anda.

Kami di barangasas.com amat berbesar hati untuk menawarkan khidmat ini. Kami juga ini adalah sebuah perjuangan yang besar bagi memperjuangkan nasib Asnaf di Malaysia.

Sekian, wassalamulaikum wa rahmatullahi wabarakatuhu.

Carta Organisasi